Senaste dagarna...

Har jag försökt komma iväg från min för närvande väldigt stressande vardag.
Satt och pratade med Tommy om hur man har formats som person av att bo själv. Så jag satt och funderade på det där under min resa hem från Sveg i söndags.
Jag har bott i mitt eget hushåll sedan jag var 16 år. 16 år!!! Fattar inte att jag klarade av det och det gör mig rätt stolt över mig själv. När man var 16 tänkte man ju inte på saker som diska, betala räkningar eller att ens bädda sängen. Då var ju saker som xbox, alkohol och framförallt tjejer väldigt mycket mer väsentliga. Man har ju mognat en hel del sedan dess om man säger så. J

Jag bäddar fortfarande oftast inte sängen, alkoholen börjar försvinna mer och mer ur mitt liv och tjejer har mer bytts ut mot tjejen. Man har förstått vad ordet Ansvar betyder mer än det som föräldrarna och lärarna berättade för en gång på gång.
Istället för att vara inne på Lunarstom så är man nuförtiden inne på sidor som Aftonbladet, Facebook eller IKEA.
Istället för att sitta och plugga mattetal som nuförtiden känns barnsliga så använder man sina kunskaper på ett jobb.
Tror inte att jag hade varit i närheten av den här personen som jag har blivit om jag hade bott hemma.

Igår tänkte jag på det här igen och funderade över vad mer som har varit betydande saker för hur jag är som person.
Jag kom fram till en sak. Att jag under hela mitt liv har varit lillebror till två storasystrar. Jag har även en lillasyster men innan henne var jag alltid den minsta i familjen. Det har gjort mig mer ödmjuk som person och det har inte blivit att man har behövt hävda sig som jag tror att en lillebror behöver om man har en storebror. Jag har alltid trivts rätt bra med att vara den som ligger i famnen istället för att ha någon i min famn även om det såklart inte heller är helt fel ;-)

Jag är också lite barnslig av mig och kan ibland nöja mig med att vara underlägsen även om jag skulle kunna ta för mig och ta mer plats i vissa situationer. Detta har jag tänkt på många gånger att det beror på att jag nästan alltid varit den minsta och haft det väldigt bra i den situationen också!
Så jag har nog mer än jag ibland tänker på att tacka mina systrar för!
Är skönt att tänka sig in i något långt bort ibland när man har mycket att tänka på i vardagen.

Idag har jag varit och skrivit på papperen för lägenheten så nu är det bara att vänta tills på fredag! :)
Och om drygt en vecka åker jag och Christina ner till stugan i Härjedalen och träffar familjen! Längtar!

Och så har vi den där jävla skitinventeringen ikväll då!

Inte riktigt redo för vuxenlivet...

Igår var jag och Christina på IKEA för att köpa grejer till våra nya lägenheter.
Dagen startades sex på morgonen och efter att jag hade varit och hyrt släp for jag till Christinaför att hämta upp henne. När jag skulle mäta hennes lägenhet med ett sånt där stålmåttband skar jag såklart upp ett djupt snitt på utsidan av tummen när bandet for in igen.
Det började blöda utav bara F*N! Så vi blev lite sena där på grund av omplåstring men sedan kom vi iväg.

Vi kom till IKEA strax innan elva. Halv nio kom vi där ifrån.... En helt enormt mysig dag med Christina men jag går inte in i ett IKEA-varuhus på ett bra tag kan jag säga! Trodde inte man kunde gå runt där inne så länge. Usch är helt slut idag!

Riktiga vuxna (ser inte mig själv som det riktigt ännu) säger att ni inte förstår hur vi orkar vara ute och festa hela nätterna. Det är INGENTING mot en sån här dag! Hellre är jag bakfull än att vara så trött som jag har varit idag. Men hittade mycket fint!
Nu längtar jag bara efter att få upp allt i nya lägenheten och sedan sjunka ner i soffan och bara slappa med donnan. En lugn stund är hett efterlängtat i dessa dagar.

Så efter det här testet med IKEA vet jag att jag inte riktigt är redo för vuxenlivet än. Men jag har en ny livserfarenhet. Gå INTE på IKEA  med en kvinna utan att noggrant kollat upp att hon vet minst 90% av det hon ska ha innan.
Nästa helg ska jag ut och dricka mig jättefull helt i onödan bara för att neutralisera min ålder igen. Eller nått..

Bra start på dagen. Diggar iaf Christinas lillbrorsa! Killen går omvårdnadsprogrammet på gymnasiet och jag väl bli ambulanssjukvårdare. Men har man ingen sjukvärdstejp hemma funkar eltejp lika bra! ;-)
Min lilla gumma fick en tuff resa. Men hon klarade den med bravur!
Är dock tveksam om farbror blå skulle gilla det om han/hon vägde släpet.'Jag kunde stå raklång i det där släpet och det var 3,5 långt. Men nog kunde vi fylla upp det rätt bra ändå.

Tusen tack till Martin, Ella, Tommy och Adam för bärhjälpen!

Montage? Det säger du inte?

Måste bara visa en bild jag tyckte var rolig i Aftonbladet häromdagen
En artikel om en allvarlig skada på en hockeyspelare där de ska försöka illustrera skadan och eventuella men han kommer få.Ser ni högst upp i det vänstra hörnet? "Denna bild är ett montage".
Jag känner bara att: Vilken tur att de berättade det för mig! Annars hade jag ju kunnat tro att han gick omkring så där om dagarna. Det är tur att Aftonbladet verkligen gör det klart för oss att han inte ser ut så här efter smällen. Det är ju nästan så att man skulle kunna tro att de tar oss läsare för dagisbarn...

Ooops

Johan hamnade i en mindre kris här nu... Hade visst ett gammalt jobbschema så jag är inte alls ledig så mycket som jag trodde. Så nu sitter jag och försöker pussla in när jag ska ha tid att åka till Sveg. Funderar på om inte nu till helgen är det bästa alternativet.

Problem nummer två är att pengarna inte riktigt räcker till för allt jag vill ha på IKEA. Satt och räknade idag och efter allt det jag känner att jag MÅSTE ha är det inte många kronor över till spontaninköp :( men ska tjata lite på pappa att julklappen på en ny bilklädsel ska omvandlas till två nya barstolar ;)
Det gäller att tänka till i dessa kristider.

IKEA is the shit!

... var ett ordspråk jag och Christina kom fram till efter att ha varit och kollat lite på Jysk och Bonus möbler i helgen.
Det stämmer verkligen! Grymt mycket snygga grejer och till ett mänskligt pris.
Sitter inne hela kvällarna på IKEA:s hemsida och kikar nu och får bara mer och mer idéer till lägenheten. Mycket tack vare storasyster Maria. Hon ger mig så mycket inspiration och sen så vet hon ju många saker utantill istället för att jag ska behöva sitta och leta. Är riktigt kul att sitta och skriva med henne på msn samtidigt som båda sitter inne och snurrar på IKEA:s hemsida.
11 dagar kvar till inflyttning nu! Om en vecka ska jag på banken och skriva på papper. Och på torsdag åker jag till Christina till IKEA och köper möbler till våra nya lägenheter. Känns skönt att det händer saker hela tiden så man slipper sitta och vänta hela tiden.

Hade en kanonhelg i helgen! Riktigt trevligt i lördags hos Matilda! Krogtiden blev sen ganska kortvarig men jag hade roligt under den korta tiden jag var där.
Söndagen var också den helt underbar! Värsta huvudvärken på länge men vad spelar det för roll när man har the best one där och tar hand om mig? Vi steg inte ur sängen förrän middagstid och gjorde egentligen ingenting alls och det var så skönt!
Det var rejält omotiverande att kliva upp till jobbet i morse! Hade gärna haft en likadan dag till med Christina :)

Nu ska jag sitta och be i 10 minuter till jag får se hur mycket jag får i lön på onsdag. Skulle vara glad om det är 5 siffror!

Ha de bra!


OH YEAH!!

Följer upp mitt tidigare inlägg YES!! mot ett OH YEAH!! Nu har jag köpt lägenhet :)

Svävar på moln ikväll :) Känns så skönt att ha allt klart! Även om inga papper är påskrivna så har vi ändå en muntlig överrenskommelse om priset och ungefär när jag kan flytta in. För en vecka sen bodde varken jag eller donnan i egen lägenhet men nu gör båda det! Känns så skönt att ha något eget även om jag har sjukt kul med Adam! Men är ju lite trångt att bo så här om man säger så.

Nu ska jag sova. Har varit mycket idag!

Natti Natti allihopa!

PS. Här är en länk ifall ni vill kolla på lägenheten
DS:

Yes!!

Har fått lånelöfte på 300 000 nu! :D

Nu jävlar ska det köpas lägenhet!

Hör av mig ikväll så får vi se om jag är lägenhetsägare.

Hate that I love you....

Har ni någon gång känt att ni hatar någon så mycket att ni bara vil skrika och gråta? Att ni inte vill vara i närheten av personen och bara går runt och mår dåligt?
Men samtidigt kan ni inte sluta tänka på den och vill på något sätt inte släppa taget. Ni kan inte få bort personen från tankarna. Den springer runt där inne och vägrar försvinna. Du vill bara prata om personen hela tiden men ändå vill du itne veta av personen och önskar nästan att den bara vore död?

Exakt så känner jag just nu....
Men i mina tankar springer tre personer omkring. Erik, Martin och Danny...
Självklart pratar jag om fjortisprodukten E.M.D. och deras låt från Melodifestivalen "Baby goodbye". JAG ÄLSKAR DEN!
Och jag skäms... Finns inget jag hatar mer än band/artister som är framtagna för småtjejer. Ni vet E.M.D, Darin, Ola, Danny.
Men den här låten sätter sig på hjärnan och jag har plågat människor i min närhet med den senaste tiden. Både via youtube och med min gen skönsång.
 
Resultat: Adam har viljat slå ihjäl mig och Christina hotar med att flytta utomlands om jag röstar på dem i finalen.
Så nu när jag ligger här hemma själv kan jag lyssna hur mycket jag vill på den utan att riskera varken ett liv i ensamhet eller ett liv nere hos Hades.Har förresten hittat två lägenheter som jag ska gå på visning på imorgon. Spännande! :)

Nu ska jag sitta här och nynna i min ensamhet :)
Baby goodbye, baby farewell I don't wanna lie cause we could stay together...Ett helt avsnitt av Grey's Anatomy???

Hur klarade jag av det? Tycker fortfarande att det är en värdelös serie dock. Och gud vad jag känner att vad det kommer motreaktioner nu. Känner ett 10-tal personer i min närhet som följer serien slaviskt. Men antar att man har en gnutta för mycket testosteron för att tycka om den ;-)

MEN! Ikväll fick jag faktiskt tårar i ögonen av att se det. Jag som aldrig brukar få det av varkeen serier eller filmer.
Sista scenen var en liten pojke som fick reda på att hans sjukdom inte gick att bota och att han var döende. Klarar verkligen inte av att se barn dö :-(
Allt river bara upp allt som jag la åt sidan förr när jag tyckte det var för hemskt att tänka på...

Tur att jag då hade en stor famn att krypa in i! Kändes extra bra just då även om det alltid är mysigt.


R.I.P Tilda <3<3

Gårdagen

Hihi rolig kväll igår förresten! Dock har jag inte varit ifrån min kära säng mer än 3 timmar idag. Och då låg jag i Martins soffa och kollade på film :-P

Började hos mig med Krille och fortsatte hos Martin. Grymt trevligt! Sen kom krogen och då blir Johan väldigt självständig och tänker inte alltid på att hålla koll på vännerna.


Saker Johan lärde sig igår:
  • Nej, jag tycker fortfarande inte om Jäger
  • Att Likör 43 är mycket godare!
  • Att förfesten är allt som oftast bättre än själva krogen
  • Att man måste dricka oftare för att tåla mängderna som en gång kunde slinka ner 

Saker Johan inte lärde sig igår:

  • Att alkohol tar precis lika hårt även fast man inte känner spritsmaken
  • Att säga "Nej nu har jag druckit tillräckligt, nu vill jag inte ha mer även fast det här var jättegott"

Så nu går livet vidare med ytterligare en nyttig erfarenhet.Challenge

Jag och syrran satt och chattade häromdagen och kom på att vi skulle hitta på ett ämne som vi båda skulle blogga om. Det läskiga var att i samma sekund skrev båda att vi skulle skriva om vår favoritleksak när vi var små. Men jag säger som henne, stora hjärnor tänker lika :-)

Detta var två dagar sedan och jag har fortfarande inte kommit på en enda leksak. Är det inte lite skrämmande? Att man minns så lite från sin egen barndom. Men nu kom jag på en! Fan vad passande!

Hela min barndom som jag har minnen från har mina föräldrar varit skilda så jag hade olika leksaker hos mamma och pappa. Dock finns det en leksak som bara ploppade upp nu när jag skrev. Hade en röd leksakstraktor med skopa och allt hos pappa. Ni vet en sån där som man sitter på och är helt övertygad om att kommer vara bonde resten av livet. Eller som min käre vän Matilda, som använder såna traktorer till att ramla över och bryta revbenen.

Iaf så är det en leksak som jag verkligen kommer ihåg! Hur jag körde fram och tillbaka i hallen i Anders (för er som inte vet så hette gården pappa bodde på Anders). Sen att man hade en riktig bonde med en riktig traktor gjorde ju inte saken sämre. Man tänkte aldrig på den som en favoritleksak men jävlar vad kul man hade med den! Hade en liten vagn till traktorn där nödvändigheter som spade, godis och självklart bamseplåster kunde ta plats. Riktigt användbart när man skulle iväg på äventyr till vardagsrummet!

Vet inte om det var min favoritleksak men det är absolut en leksak som jag kommer ihåg!
Nu är det bara att vänta på att syrran ska få tummen ur ..... och skriva hon med  ;-)

RSS 2.0